Председник Америчке радиодифузне агенције Џефри Шел је изјавио да у буџету те институције нема довољно средстава, због чега губи трку са Русијом и Кином у преношењу информација на светском нивоу.

«Неспорно је да не добијамо довољно средстава како бисмо били конкурентни телевизијама попут руског РТ и кинеске ЧТВ», рекао је он, а преноси «Вашингтон пост».

rt_logo_1

Шел сматра да је годишњи буџет од 730 милиона долара, који се потом дели на све организације Америчке радиодифузне агенције, само мали део онога чиме располажу њени противници.

Као највеће конкуренте америчким телевизијама, Шел види руски РТ, кинески ЧТВ и катарску Ал Џазиру.

Како преноси Спутњик, «Вашингтон пост» је оценио да је руски РТ далеко ефикаснији и фокусиранији у својој делатности, будући да његов годишњи буџет износи 307 милиона долара.

Шел је као један од начина да се стане на пут «руској пропаганди», предложио промену приступа у преношењу информација на светском нивоу.

«Уколико не будемо добијали довољно средстава од пореских обвезника, било би боље да се фокусирамо на директни утицај на публику. Иако желимо да будемо присутни и на телевизији и на радију, можда би било боље фокусирати се на младе људе и то обраћањем путем дигиталних технологија «, рекао је Шел.

Kata Bucik

Тагови: ; ;