Италијанска партија «Лига севера» изјаснила се против европских и америчких санкција Русији.

 

 

лига севера

 

«Има нас у Италији и Европи који смо против санкција према Русији и против јачања НАТО»-изјавио је на прес конференцији у Симферопољу лидер италијанске партије ЛИГА СЕВЕРА Матео Салвини.Он је додао да 400 италијанских фирми послује у Русији и да желе да развијају и бизнис са Кримом.

 

Лига севера је партија која се залаже за развијање италијанских региона.Она има преко 700 хиљада гласача и 5 посланика у Европском парламенту.То је једина партија која је гласала против санкција Русији.

 

«Ми смо против санкција јер су оне погрешне у самом старту.Усвојене су на основу информације о руској инвазији на Украјину.Али ми знамо да то није истина и да су те санкције штетне и за саму европу»-изјавио је заменик председника Лиге севера Клаудио Д’Амико.

Ми планирамо да се боримо и даље против санкција.Ми желимо да отворимо информативне канале како са Русијом тако и са самим Кримом како између наших региона Ломбардије и Венета и Крима не би било санкција.Са увођењем посебног економског режима наше компаније ће моћи да уђу на територију Крима.

Представници странке су уверени да у Брисел стижу информације само са једне стране.Такође и удружење «Ломбардија-Русија» планира да постигне равнотежу информација како би се сазнала објективна слика о дешавањима у Украјини и на Криму.Само заједничким снагама Крим и Лига Севера могу да покажу реално стање ствари.

Партија «Лига Севера» је највише распрострањена у регионима као што су Ломбардија,Венето,Пијемонт и залаже се за њихову независност у случају да и даље остане огромна економска разлика између севера и југа Италије.

 

НОВОСТИ КРИМА

Тагови: ;