Саопштење од народне милиције и локалног становништва за ЊУЗ ФРОНТ

 

10_Donetsk_Region22:38

 

22:00 Доњецк Путиловка чују се пуцњи

22:20 Доњецк чују се пуцњи из правца аеродрома

Горловка читав дан се по неки од приградских делова гађа.

17:12

 

Три зграде у зајцеву су оштећене од јутрошњег бомбардовања.Представници мисије ОЕБС заједно са снагама ДНР покушавају да угасе пожар.

 

16:08

По саопштењу Народне милиције ЛНР у село Лопаскино које се налази на 500 метара од линије разграничења дошла је диверзантска група ВСУ.Они су дошли с циљем провоцирања и извођења диверзантских акција.

 

15:37

 

Према саопштењу министарства одбране ДНР за претодни период је 6 пута нападнута територија републике.Нападнути су Старомихајловка и подручје доњецког аеродрома.

«Према нашим подацима украјинска војска се спрема за провокације против оружаних снага ДНР и цивилног народа,као и за казнене експедиције на окупираним територијама.У провокације су укључени и нацистички батаљони «Азов», «Ајдар» и «Дњепар».Они се спремају за диверзију са великим жртвама».

У пограничној зони у подручју Водјанога делује диверзантска група ВСУ.Они имају униформе са ознакама ДНР.Прерушена украјинска «елита» се бави крађама како би дискредитовали војску ДНР.Такође према нашим информацијама планирају и провокацију против мисије ОЕБС како би за то оптужили ДНР.

Такође у насељу Курахово у близини линије фронта поставили су веб камере како би снимали локално становништво и међу њима нашли «сепаратисте» које ће извести пред лице правде.

 

 

12:34

 

Стамбена насеља у градовима ДНР у близини линије фронта ноћас нису гађана од стране украјинске армије.

11:25.У Зајцеву, у рејону школе иде пешадијска битка.Украјинци отварају и ватру из тешког наоружања.Становништво Зајцева покушава да се заштити и ограничава кретање по улицама.

11:30.Од последица напада у Зајцеву је рањена једна жена.Она је евакуисана из зоне борбених дејстава.Напад су извршили из окупираног села Жованка.

Саопштење од становнице Мариупоља

«Овде их има много.Они су као пацови по целом граду,такође и у свим хотелима.Прича се да су у канцеларијама «градови» а не знамо да ли је то тачно или не.Такође пунктови су опремљени борбеним возилима,тенковима,оклопним транспортерима,оружја има у шаторима и земуницама.

 

 

(Хронологија се ажурира време је московско и 2 сата је испред нашег)