Српски сабор Заветници организовао је у центру Београда јавну конференцију за новинаре у оквиру кампање „Сачувајмо Републику Српску“.

 

У изјави за новинаре, председник покрета Стефан Стаменковски нагласио је да Заветници у преко 30 градова Србије спроводе кампању „Сачувајмо Републику Српску“ са циљем да упозоре јавност на велике ударе на институције Републике Српске и покушаје да се изврши ревизија Дејтонског споразума.

 

Он је истакао да је руководство у Београду дужно да се одговорно постави према питању Републике Српске и пружи неопходну подршку, с обзиром на то да је Република Србија гарант Дејтонског мировног уговора.

 

 

Портпарол Заветника, Милица Ђурђевић, позвала је грађане на велики скуп у Дому синдиката, који ће бити одржан 11. јануара у 17 часова под називом „Сачувајмо Републику Српску!“ , а на коме ће поред званичних представника Републике Српске, присуствовати и бројне личности из културног и јавног живота.

 

Током последњих 20 година самовољом Високог представника Републици Српској одузето је преко 60 ентитетских надлежности у корист стварања неуставних институција БиХ.”, подсетила је Ђурђевићева.

 

 

Још један скуп је био одржан у Крагујевцу.

 

 

У сусрет Божићу и Светом Стефану – Дану Републике Српске у Београду и Новом Саду јутрос су осванули билборди са поруком “Сачувајмо Републику Српску!” у склопу кампање коју је покренуо Српски сабор Заветници. Такође одбори Заветника у Ваљеву и Горњем Милановцу облепили су своје градове поруком: «Сачувајмо Републику Српску!».

 

У понедељак, 11. јануара у 17.00 часова у Дому Синдиката у Београду одржаће се скуп “Сачувајмо Републику Српску!”, најављено је на конференцији у Кнез Михаиловој.

 

Српски сабор Заветници

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;