Демонстрације против исламизације Европе одржане су у Келну.Демонстранти су почели бацати петаре на полицију.Полиција је због тога митинг окарактерисала као опасан и растерала демонстранте.

 

келн

 

Берлин 9 јануар-РИА НОВОСТИ.Полиција је званично прекинула демонстрације антиисламског покрета Pegida данас у Келну, саопштава Шпигл.

Демонстранти су почели да бацају петарде и флаше на полицију.Полиција је из тог разлога била принуђена да одговори воденим топовима.Из тог разлога власт је оценила ситуацију као опасну и забранила митинг.

 

 

Назив Pegida представља скраћеницу за «Европски патриоти против исламизације Старог Света».Акција је одговор на догађаје од новогодишње ноћи кад су исламисти напали преко стотину жена.

 

У уторак је полиција у Келну добила преко 90 пријава од жена које тврде да су биле узнемираване од особа «афричког или азијског порекла» вероватно миграната.

 

Саопштено је да је на тргу био окупљен већи број мушкараца који су у припитом стању малтретирали љене,отимали им ташне,ударали,покушавали да силују.

 

Тренутно је преко 170 оваквих изјава дато полицији.

 

Тагови: ;