Са нишког аеродрома «Константин Велики» данас је за Калугу одлетео авион компаније «Ред Вингс» са 28 руских туриста који су одмор провели на Копаонику. Делегација области Калуга која је била у пратњи туриста непосредно пре полетања састала се са представницима града Ниша и менаџементом ЈП «Аеродром Ниш».

 

Capturerusturisti

 

Губернатор Калуге Анатолиј Дмитриевич изјавио је да би врло брзо летови између Ниша и те руске области требало да постану редовни.

 

«Аеродром у Калуги почео је да ради пре шест месеци и још испитујемо са којим аеродромима би могли да сарађујемо. Аеродром у Нишу биће један од приоритета», рекао је Дмитриевич.

 

Он је навео да су сада на потезу туристичке организације које морају да раде много више на организованим одласцима туриста из Русије у Србију, и обрнуто.

 

«Постоје велике могућности за сарадњу, првенствено медицинског туризма, спортског и историјског», рекао је Дмитриевич.

 

Градоначелник Ниша Зоран Перишић је казао да на подручју Калуге живи око 20 милиона људи и да тај број становника представља велики потенцијал за успостављање туристичке и привредне сарадње.

 

«Због најновијих политичких дешавања на међународној сцени Руси су принуђени да бирају нове туристичке дестинације за одмор и ми ту прилику морамо да искористимо», казао је Перишић.

 

Он је додао да је сада на нама да партнерима из Русије представимо све оно што наша земља и посебно нишки регион нуди.

 

Перишић је рекао да су руски туристи имали прилику да поред Копаоника посете и Сокобању, Пролом и Луковску бању и да су изузетно задовољни оним што су видели.

 

 

(РТС)

Тагови: ; ;