Званични представник министарства иностраних послова Русије Марија Захарова изјавила је данас да изјава Јурија Бирјукова, саветника председника Украјине да Руси подсећају на «мале штетне инсекте» подсећа на идеју лидера нацистичке Немачке.

 

захарова

 

Москва 10 јануар- РИА НОВОСТИ. Званични представник руског министарства иностраних послова Марија Захарова прокоментарисала је изјаву украјинског политиколога и саветника председника Украјине Петра Порошенка, Јурија Бирјузова да су Руси слични «малим штетним инсектима».

 

По повратку са одмора, на питање да ли треба мрзети Русе рекао је, да «не осећа мржњу него гађење, као према инсекту пред гажење папучом. На жалост наша папуча још није спремна»- рекао је он.

 

«Оставићу сад питање зашто такви људи саветују актуелно руководство Украјине.Много је важније то да идеја да се народи пореде са флором и фауном није нова.Још је нацистичка Немачка поредила Словене са Зечевима»-написала је Захарова на свом фејсбук профилу.

 

 

«Рајхкомесар Кох одбацио је идеју слободне Украјине. По њему Словени су као зечеви. Ако их класа господара не буде гурала они се никад неће издићи изнад нивоа зеца. То је природни положај коме теже» — цитирала је Захарова књигу Франца Гелкија о неуспеху украјинског националног покрета. Из тог разлога, по мишљењу овог нацисте идеја о изградњи универзитета у Кијеву мора бити напуштена.

 

 

«Како страшно се историја понекад шали са онима који је презиру»- рекла је Захарова.