«2016 године ће ракетне снаге стратешке намене извршити шеснаест пробних лансирања интерконтиненталних балистичких ракета», саопштило је Министарство одбране Русије. То значи да ће Ракетне снаге стратешке намене ове године повећати број лансирања интерконтиненталних балистичких ракета.

«За 2016 годинује планирано шеснаест лансирања интерконтиненталних балистичких ракета, која предвиђају одржавање пробних летова напредних модела наоружања и контролу техничке спремности ракетних система коју су у саставу наоружања. Број пробних лансирања ове године треба да буде увећан», саопштио је руски војни ресор, а преноси „Взгляд”.

vladimir-putin-foto-ap

Два лансирања ће имати за циљ продужетак рокова експлоатације, а четрнаест пробних лансирања ће бити реализована у вези са експерименталним усавршавањем ракетних система, борбеним опремањем стратешких ракета, као и у оквиру вежби командовања Оружаним снагама.

Ракетне снаге стратешке намене такође планирају да ове године одрже 100 командно-штапских, тактичких и специјалних вежби.

«Вежбе ће бити одржане у сложеним и тешким условима, уз укључивање снага и средстава различитих видова војске», саопштио је војни ресор.

Прес-служба је прецизирала да ће у сваком периоду обуке 2016 године бити одржани режими борбеног дежурства у највећем степену борбене готовости преко 40 ракетних пукова и јединица одбране. Осим тога се у ракетним снагама стратешке намене наставља пракса ванредних провера стања борбене готовости.

Саопштено је да ће 2016 године ракетне снаге стратешке намене наставити рад усмерен ка повећању профита, максимално приближавање борбене наставе у условима савремене борбе и савремена обука на новим моделима наоружања, а преносе РИА „Новости”.

2016 године ће почети и опремање ракетних снага стратешке намене напредним интегрисаним аутоматизованим системима борбене управе пете генерације.

Kata Bucik

Тагови: ;