Информације од народне милиције и локалног становништва (информације се ажурирају а време је московско-2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

22:01

 

20:55 Област Железна Балка стрељачки напади и црвена сигнализација али још увек далеко од града.

21.44.У околини Горловке један укроп  приликом напада  је рекао «Још један поклон лети према народној милицији»

Саопштење од становника Кировоградске области

Синоћ кроз железничку станицу Знаменка (Кировоградска област) прошао је 21 вагон са техником.

«Јутрос око 10 кроз Знаменку прошао је аутобус са припадницима «АТО».На аутобуској станици су узимали воду и вотку.Лично сам их видео и били су пијани и официри и војници»

 

Око 14 укропи су напали село Коминтерново на југу ДНР.Према информацијама извора они су ватру отворили из окупираног села Водјаное минобацачима и бацили су 10 мина.

 

16:17

 

12:33 Лисичанск.Чује се артиљерија из далека.

Према саопштењу народне милиције ДНР украјинске снаге су за протекла 24 часа 14 пута прекршили примирје.

Територија ДНР нападнута је 2 пута из тенка и више пута из оклопних транспортера.Пос ватром су се нашли Старомихајловка,Жабчево,рудник Абакумово као и рејон доњецког аеродрома.

Губици у протеклој недељи су 1 војник ДНР и једна жена из Зајцева у околини Горловке је рањена.

У Области Спартака Десни сектор ојачава батаљон «Ајдар»

Очекује се да ће у Артјомовск стићи до 100 нових регрута.

 

13:13

 

Синоћ у 20:47 у Станици Луганској у близини железничке станице гађали су из пиштоља пешачки прелаз.Срећом нико није страдао.

Према саопштењу народне милиције ЛНР примећено је кретање колоне из правца Светлодарска према насељу Луганское.Без обзира на то припадници народне милиције остају доследни поштовању споразума из Минска.

Око 12:15 украјински бојовници напали су из артиљеријског оружја јужне делове ДНР.Из Широкина су гађали минобацачима.Пожар се видео у Сопину.

 

12:01

 

Ноћ у градовима ДНР који се налазе у непосредној близини фронта прошла је без напада украјинских снага.

Саопштење од народне милиције ЛНР

«Непријатељ је благо повећао активности.Посебно у околини Бахмутке.Противник пуца из стрељачког наоружања а понекад и из минобацача.Од последица углавном страдају наше позиције али се дешава као у случају Соколника да страдају и места која не учествују у ратним дејствима.Данас рецимо у области Соколника је био рат и украјинске снаге су имале губитке од оклопног транспортера и 5 бораца.Иначе на окупираним територијама долази до међусобних сукоба између украјинских снага због конзумирања алкохола а такође се појавио и грип».