Дочек Православне нове године у Подгорици биће прилика да се још једном покаже да већина грађана не жели да Црна Гора уђе у НАТО, саопштио је за «Дан» функционер Нове српске демократије и Демократског фронта Милутин Ђукановић.

 

 

????????????????????????????????????

Дочек Православне нове године, у организацији конституената Демократског фронта који се противе уласку у НАТО, као и невладине организације које дијеле такво опредјељење, биће одржан у сриједу, 13. јануара, у 20 часова, на Тргу Републике у Подгорици.

У богатом културно-забавном програму, који најављују организатори, учествоваће између осталих Ивана Селаков, Немања Стевановић, као и групе ДСТ и Академија.

Планирано је да се након поноћи са главног градског трга пође до храма Христовог васкрсења у Подгорици, гдје ће молебан служити митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

Листа говорника у политичком дијелу програма који се тиче противљења уласку Црне Горе у НАТО, према сазнањима «Дана», требало би да данас буде коначно дефинисана.

Ђукановић је рекао да организатори овогодишњег дочека Православне нове године очекују да ће се на главном подгоричком тргу окупити велики број грађана.

«Позивамо све грађане Црне Горе да дођу, да заједно дочекамо Православну нову годину, а да касније, након поноћи, пођемо до храма Христовог васкрсења, гдје ће митрополит црногорско-приморски Амфилохије служити молебан», навео је Ђукановић.

Истакао је да ће скуп, осим дочека Православне нове године, имати и карактер анти-НАТО концерта.

 

«Скуп организују конституенти Демократског фронта и невладине организације које се противе уласку Црне Горе у НАТО. Осим што ћемо сви бити у прилици да уживамо у богатом забавном програму, биће то још једна прилика и да се покаже већинско расположење грађана, који се противе уласку Црне Горе у НАТО», навео је функционер Фронта.

Нагласио је да не очекује да ће бити било каквих проблема када је у питању добијање одобрења за одржавање дочека Православне нове године и анти-НАТО концерта на главном подгоричком тргу.

Подсјећа да су организатори још прије новогодишњих празника поднијели надлежним органима званични захтјев за одобравање одржавања скупа.

«Мислим да нема ништа спорно и да не може ни бити, и да ће нам скуп бити одобрен. До сада нијесмо добили никакву забрану. Да су надлежни хтјели да нам забране скуп, вјероватно би то до сада урадили. Чим нам одржавање скупа није забрањено, то значи да нам је одобрен», закључио је Ђукановић.

(ИН4С)

Тагови: