Удружење «Декаленд» из Лаћарка, у оквиру пројекта «Декаленд мале слободне библиотеке», јуче је на четири локације у Сремској Митровици и Лаћарку поставило «кућице за књиге».

 

dekalend-2-jpg_660x330

 

Мини библиотеке на отвореном су постављене у Основној школи «Јован Јовановић Змај» у Сремској Митровици, испред Основне школе «Трива Витасовић Лебарник» у Лаћарку, у ромском насељу «Клињине рупе», као и испред просторија удружења «Декаленд».

 

Основна идеја «малих слободних библиотека» је да свако може да стави своје књиге у орман и да понесе неке друге, без бирократије, дан и ноћ, сваког дана у години. Библиотеке су онолико шаролике и разноврсне као и њихови власници, а за почетак ће се у, «Декаленд малим слободним библиотекама» наћи књиге за децу, преноси портал sirmiuminfo.rs.

 

Након читања потребно је књигу вратити и, по могућности, допунити библиотеку неком новом књигом. Идеја је да се у неком наредном периоду поред ових дрвених кућица за књиге поставе и клупе, где ће млади, као и сви заинтересовани, моћи да прелистају или прочитају књигу и слободно време искористе на прави начин.

 

РТС

Тагови: ;