Саопштење од народне милиције и локалног становништва специјално за ЊУЗ ФРОНТ. (Информације се ажурирају и време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

 

 

17:20

У 12.30 становници Маринке слушају моћну пуцњаву.
17.10. Авдејевка. Украјинска артиљерија гађа позиције између Опитна и Веселог.

 

 

 

16:57

Према саопштењу народне милиције ДНР за протекла 24 часа непријатељ је 4 пута напао територију ДНР.  Напао је села Железна Балка,Коминтерново, Спартак. Приликом напада користили су борбена оклопна возила.

 

 

ДНР такође има и информације да ВСУ у окупираним селима у близини линије фронта проводи чистку против «непослушних». Ту чистку спроводи Служба Безбедности Украјине.

 
Такође у области Лебединско на територији такозване «АТО» дошло је до сукоба између десног сектора и регуларних снага украјинске армије.Регуларне јединице напале су десни сектор стрељачким наоружањем.
Према информацијама медицинског особља под контролом ВСУ све више војника оболева од вируса.

 

Медицинско особље саопштава да је у питању непознати вирус са температуром која не пролази ни од једног медикамента.
Такође истраживања ДНР су дошла до података да ВСУ шаље у Донбас једну групу терориста који су се борили у Ираку, Сирији и Авганистану.

 

 

 

14:10

Саопштење од народне милиције ЛНР.
За протекла 24 сата непријатељ није нападао позиције ЛНР. Такође у Станици Луганској у згради централне регионалне болнице сместрили су се украјински војници а у подруму складиште муницију.

 

 

12:00

11 јануара око 22.30 украјинска војска отворила је ватру на село Широка Балка. Непријатељ је напао из села Новгородско користећи минобацаче и стрељачко наоружање.Током напада бацили су 10 мина.

 

Недалеко од Светлогорска била је пуцњава са стрељачким наоружањем.
Горловка. 07.20 Још сунце није ни изашло а укропи су напали позиције ДНР на западној страни Горловке. Непријатељ очигледно не планира да поштује споразум из Минска. Представници ОЕБС- а као и увек седе у хотелима.

 
Саопштење од локалног становника

 

«Мариупољ. Око 8.00 на таганрогском путу видели смо колону из БТР-а, који су се кретали источним правцем, а такође било је и три аутомобила ОЕБС-а. Рано ујутру се чуо шум технике.