Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић рекла је данас, поводом изјаве потпредседника Владе Русије Дмитрија Рогозина, да руски званичник треба да води рачуна пре свега о својој држави.

 

KMO_150304_00125_2_t218_220852

 

Рогозин је, како преносе медији, јуче упозорио Србију да буде опрезна у усклађивању спољне политике с ЕУ како јој се не би десило да се “жене плаше да изађу на улицу” због миграната. Руски политичар је рекао да би се Србији могао догодити сличан инцидент као за Нову годину у Келну.

 

“О томе да ли Србији може да се деси тај сценарио који Рогозин прогнозира, мислим да он треба да води рачуна о својој држави, а ми ћемо о нашој”, изјавила је Зорана Михајловић новинарима у Раковици.

 

Подсетимо, усклађивање спољне политике је обавезно за Србију на путу приступња ЕУ.

 

На питање да прокоментарише сусрет Рогозина и лидера опозиционе СРС-а Војислава Шешеља, Зорана Михајловић је рекла да је свако у Србији слободан да иде у посету где жели и код кога жели.

 

Зорана Михајловић је оценила да, што се тиче политике Шешеља, никог у Србији не треба подсећати шта то значи и како је изгледала политика деведесетих, додајући да је то била политика сукоба, назадовања и политика против ЕУ, а да је све то супротно садашњој политици Владе Србије и Српске напредне странке.

 

Рогозин је, поводом сусрета са Шешељем, казао да је то био неформалан и приватан разговор који није део званичне посете Србији.

 

Министарка је рекла да је пут Србије пут ка ЕУ и то не због Уније, већ због стандарда које треба да постигне и да ту није реч о томе да ли је неко “за Русију, САД или ЕУ”.

 

“Ми смо сви пре свега за Србију”, истакла Зорана Михајловић.

 

Потпредседница владе је навела да су Србији важни политички и економски односи које има са Русијом, наручито у ресорима које она води.

 

Тагови: ; ; ; ;