«Само током новогодишњих празника у Москви је боравило 368 000 страних гостију и око 4 милиона људи из руских региона», саопштио је руководилац градског ресора за културу, а пренела Руска реч.

 

Capturemoskva

 

«Москва је за протекле новогодишње празнике заузела друго место у Европи и пето у свету по броју страних туриста», саопштио је градоначелник руске престонице Сергеј Собјањин.

 

 

«Од 1 до 10 јануара се број страних туриста у руској престоници повећао за 80%. То су позитивни резултати», изјавио је Собјањин, преноси „Взгляд”.

 

 

Према његовим речима, највећи културни догађај у Европи и свету за новогодишње празнике био је московски фестивал „Путовање у Божић”, који је трајао од 18 децембра до 17 јануара.

«Фестивал је посетило око 15 милиона људи», додао је градоначелник Москве.

За време зимског распуста у Москви је одржано преко 3000 празничних манифестација, међу којима је било 500 великих градских догађаја као што су новогодишње приредбе, пригодне новогодишње позоришне представе, фестивал „Путовање у Божић”, изложбе, спортске манифестације.
Према подацима Кибовског, око 700 000 људи је Нову годину дочекало у московским парковима. На дечјим програмима се окупило преко милион људи, а на спортским догађајима преко 300 000 људи.
Преко милион људи је посетило позоришта и музеје у које је улаз био бесплатан.

 

 

Тагови: ;