Њујорчанина Лукаса В. (17), који је у октобру прошле године повредио Београђанина Тома Ћулафића (19), окончан је данас тако што му је изречен такозвани васпитни налог, којим му је наложено да се извини оштећеном

 

tomo_620x0

 

БЕОГРАД — Њујорчанина Лукаса В. (17), који је у октобру прошле године повредио Београђанина Тома Ћулафића (19), окончан је данас тако што му је изречен такозвани васпитни налог, којим му је наложено да се извини оштећеном, пренели су данас београдски медији.

 

У Суду и тужилаштву, међутим, није било могуће добити ни потврду ни деманти ове информације јер закон штити малолетнике, те се такве информације не износе у медије.

Позивајући се на своја сазнања, медији пишу да је Више тужилаштво предложило да се Лукас В. не гони кривично већ да му се изрекне васпитни налог.

Тужиластво је напад Лукаса В, који је кривицном пријавом полиције био третиран као покушај убиства, преквалификовало у наношење лаких телесних повреда и понудило окривљеном признање кривице.

Спорни инцидент се догодио прошле године измеду у ноћи између 24. и 25 октобра на Калемегдану, а медији су тада преносили да је Ћулафић избоден ножем.

Лукас је почетком новембра пуштен из притвора да се брани са слободе уз јемство од 25.000 евра, забрану напустања борависта и привремено одузимање пасоша.

 

Ћулафић је играч кошаркаског клуба Партизан.

 

ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ

Тагови: