«Делегација ЛНР је, током састанка за округлим столом у Доњецку, предала европским адвокатима документа који показују злочине кијевских безбедносних снага против цивилног становништва Републике», саопштио је Шеф делегације и вд заменика Председника Савета министара ЛНР Василиј Никитин.

 

w644h387

 

Према његовим речима 13 јануара је у Доњецку одржан округли сто на тему «Међународни информациони рат против ДНР: методе и облици борбе», који је окупио представнике Народне Републике Луганск и активисте за људска права и новинаре из Европе.

 

 

«Предао сам документе француским међународним правницима. У питању је савез адвоката који се бави случајевима људских права», рекао је Никитин.

 

 

«Предали смо само мали део докумената, да би  адвокати добили слику о томе шта се овде догодило, какви су се злочини одиграли. Дали смо исказ, изнели чињенице, изјаве стручњака за убиства и масакре», рекао је заменик председавајућег Већа министара.

 

 

Према његовим речима, представници ЛНР су се договорили са европским адвокатима о даљој блиској сарадњи, «да би адвокати могли да поднесу ове документе међународним судовима за људска права и ратне злочине», — рекао је Никитин.

 

Истовремено, он је нагласио да је луганска делегација предала много чињеница, али да је то мали део онога што могу предати.

 

Да подсетимо, почетком децембра 2015 године је вођа Републике Игор Плотницки рекао да су званичници УН који раде у ЛНР добили од руководства документа који потврђују чињеницу да су кијевске безбедносне снаге починиле ратне злочине у Донбасу.

Тагови: ; ;