Саопштење од локалног становништва и народне милиције специјално за ЊУЗ ФРОНТ (информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

 

22:50

 

Украјинска страна практично не престаје са провокацијама према јединицама ДНР.И даље се повремено нападају Волво Центар,Жабунка,Широка Балка,подручје доњецког аеродрома.

Спартак се и даље напада непрестано.Из правца Пескија укронацисти отварају ватру из тешког наоружања.

Такође вечерас око 22;оо украјинци су прекршили режим тишине и у подручју Октобарског рејона Доњецка.На ово подручје такође су напали из тешког наоружања.

17:11

 

Украјинска страна провоцира ДНР уз помоћ минобацача.

Према саопштењу министарства одбране ДНР украјинска страна не поштује режим примирја.За протекла 24 сата они су 39 пута напали територију ДНР.Највише су нападали село Спартак а повремено су отварали ватру на доњецки аеродром,Широку Балку,Жабчево.За протекла 24 сата један припадник јединица ДНР је рањен од последица гранатирања украјинске стране у Саханки.

15:33

 

Према саопштењу народне милиције ЛНР украјински нацисти користе примирје да би концентрисали артиљеријско оружје у насељеним подручјима Желтое, Камишное, Нижнаја Олховајљ и Червони Жовтењ.По сазнању народне милиције украјински милитанти планирају провокације у току режима примирја.

12:23

 

Јуче су укри из правца Широкина напали Саханку.Том приликом рањен је један припадник ДНР.Они су ватру отворили из минобацача.

 

11:50

 

Украјинска војска синоћ је поново гранатирала подручје доњецког аеродрома.Напад је почео у поноћ и трајао непрекидно два сата.Нападали су из минобацача.Такође јуче је интензивно гранатиран и Спартак.Напад је започео из окупираног села Опитное и трајао је целу ноћ.Повремено су гађани и Пески-Волво Центар,Путиловка, Жабунки.

Јуче око 12:30 из правца села Луганское отворена је ватра по позицијама народне милиције ЛНР.