Белгијски овчар Добриња, дар руских колега француској полицији, је већ стекао пријатељицу — четворогодишњу Али.
«Он се успешно социјализивао, живахан је и пријатељски расположен, а истовремено снажан и има одличан апетит», рекли су француски специјалци, а пренео сајт руског МУП.

pas4

Тренутно пролази обуку за службене псе и по свој прилици ће врло брзо француској полицији достојно заменити пса по имену Дизел који је настрадао у специјалној антитерористичкој операцији, организованој у новембру после серије напада у Паризу.

Добриња је дипломате, представнике полиције и медија освојио чим је приспео на аеродром Шарл де Гол, а сада је већ стекао пријатељицу, четворогодишњу Али.

Французи истичу да је Добриња снажан и активан и да има одличан апетит.

«Добриња се одлично осећа још од тренутка када је стигао у Француску, а са Али се врло лепо слаже. Одлично се социјализивао, живахан је, пријатељски расположен, предусретљив, а истовремено јак и има одличан апетит», пренео је сајт Министарства унутрашњих послова РФ речи француских колега.

Тако важну персону као што је Добриња су на аеродрому 8 јануара дочекале дипломате и око 30 представника различитих јединица полиције, царине и медија.

Без обзира на лет, штене је било бодро, али помало равнодушно. Французи су стога закључили да је пас стварно прави руски витез (име добио по руском витезу Добрињи Никитичу). Поред тога, француски чувари реда су изразили искрену захвалност руским колегама за поклон и пријатељски гест, објавио је портал телевизије Рен, а пренела Руска реч.

Ката

Тагови: ; ;