Руски губици због санкција Европске уније (ЕУ) износили су прошле године 25 милијарди евра, док су губици у ЕУ достигли 90 милијарди евра за 2014. и 2015. годину.

 

putin-printskrin-yt-2

«Процењујемо губитке од наметнутих (западних) санкција и (руских) узвраћених мера на 40 милијарди евра у 2014. и на 50 милијарди евра у 2015. години за ЕУ «изјавио је први заменик руског министра за економски развој Алексеј Лихачев.

«Губитак за Русију (због санкција ЕУ) процењујемо на 25 милијарди евра у 2015. години, или за око 1,5 одсто ниже (од те цифре) » рекао је руски званичник на економском „Гајдар форуму 2016“, пренела је агенција ТАС.

 

» Економија се очигледно прилагођава, као што се прилагођавају и компаније таквим условима (санкција) » рекао је Лихачев, наводи руска агенција.

ЕУ је увела санкције Русији 2014. године након припајања полуострава Крим Руској федерацији, након чега је званична Москва одговорила контра мерама у виду забране увоза пољопривредних и прехрамбених производа из држава Уније и западних земаља које су се придружиле ембаргу Брисела.

 

ОСЛОБОЂЕЊЕ

Тагови: