Председник Русије Владимир Путин рекао је данас да је утицај Шангајске Организације за Сарадњу(ШОС) све већи и већи.

 

путин шос

«Ми придајемо велики значај развоју односа са нашим партнерима из ШОС-а»- рекао је руски председник приликом сусрета са Дмитријем Мезенцевим који је до сад обављао функцију заменика генералног секретара ШОС-а.Од 2016 године њега је на тој функцији заменио Рашид Алимов из Таџикистана».

 

«Шангајска организација за сарадњу створена је за решавање ситних задатака који немају глобални карактер.То је било решавање ситних питања између земаља оснивача а сад је добила сасвим другу тежину и значај»- рекао је руски председник.

 

Према његовим речима, у раду ШОС–а, «у први план долазе не само питања безбедности у региону, на шта се заборавља, него и питања економске сарадње, при чему у оном правцу који се у последњих неколико година развија веома брзим темпом».

 

«Због тога ћемо, као што смо се и договорили са партнерима настојати да остваримо све циљеве о којима смо се договарали са осталим странама учесницима у организацији»- рекао је Путин.

Председник Путин захвалио се Мезенцову за ефикасан рад. «Ваше искуство ћемо користити и у овој и у другим областима»-рекао је он.

 

Мезенцев је рекао да је у време председавања Русије овом организацијом «остварен нови ниво сарадње између земаља оснивача».

Председавање ШОС прешло је са Русије на Узбекистан.

Тагови: