Избори су могућа опција, али још није донета коначна одлука, изјавио је данас премијер Србије Александар Вучић и подвукао да ванредни парламентарни избори не би били додатни трошак, као и да се при одлуци о расписивању неће руководити страначким интересима.

 

vucic-1-650x487

Вучић је на конференцији за новинаре рекао да звиждуци на утакмици ватерполо првенства нису разлог за расписивање избора, да су таква тумачења смешна, а као једини разлог због којег не би расписао изборе навео је да би можда на кратко прекинули реформе.

Он је рекао да је потребно очување стабилности, мира и новог легитимитета владе, а да ће одлуку о томе да ли су нови избори потребни да би се то испунило донети и председник државе и Главни одбор СНС.

Премијер је додао и да уколико би се вршила већа реконструкцију владе, што би, како је рекао, желео да учини, онда би се то претворило у „мучење” у наредних годину дана и да би сви рекли да је то лоша влада.

„Свако нормалан увек жели и свежу крв и да то функционише као тим, а не да имате много слободних стрелаца. Све то ако желите да промените и направите још нешто ефикасније и изађете с планом и програмом до 2020, када очекујемо да завршимо све обавезе у вези са уласком у Европску унију, онда је могуће да изборе имамо. Али не кажем да је та одлука донета, постоје и неки други разлози. Једини разлог због којих не могу са сигурношћу да кажем да ћу то апсолутно да учиним јесте да видимо да ли би нас на било који начин то могло да заустави 15-месец дана у нашим економским реформама. Сви остали разлози су за”, рекао је Вучић.