Информације од локалног становништва и народне милиције специјално за ЊУЗ ФРОНТ.(Информације се ажурирају а време је московско-2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

22:45

 

19.44. Доњецк-Путиловка-Шегловка.Чује се пуцњава.Неколико пута су се и стакла затресла.

20.46.Светлогорск.Одавно није било овакве пуцњаве.У ваздуху се осети напетост и паника.

Такође мисија ОЕБС је фиксирала кршење примирја са украјинске стране.Приликом провере складишта евидентирала је недостатак 2х 82 митраљеза, 3х 85-хаубица Д-44, 2х тенка Т-64.

Због све чешћих сукоба између регуларних јединица украјинске војске и нацистичких батаљона у место Гранитное дошла је једна група официра из штаба такозване «Антитерористичке операције» са циљем потпуне неутрализације такозваних добровољачких батаљона.

 

17:05

 

Становништво Красногорловке и вечерас слуша пуцњаву.У Авдејевци се такође чују митраљези.

 

Према саопштењу министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 часа 14 пута прекршиле режим примирја.Напали су места Лозово, Коминтерново, Озерновку, Жабичево, Спартак, као и подручје доњецког аеродрома.Ово представља доказ о намери Кијева да настави оружани сукоб без обзира на позиве да повуче своје снаге из окупираних насеља на линији разграничења.

 

 

 

15:47

 

15.02. Становништво Дебаљцева саопштава да између севера и запада има ракетирања.
Према саопштењу министарства одбране ДНР украјинске снаге су отвориле ватру на припаднике мисије ОЕБС у околини Маринке који су присуствовали поправци гасовода између Доњецка и Маринке.Напад је извела извиђачко диверзантска група уз помоћ стрељачког наоружања.Према саопштењу министарства место напада је толико удаљено од позиције снага ДНР да се искључује могућност напада са те стране.

 

14:09

12.30,Становништво Красногорловке слуша пуцњаву

12.44.Пуцњава се чује западно од Дебаљцева.
Доњецк. Према саопштењу Трудовских, за протеклу ноћ није било страдалих и рушења.Само је оштећен прозор на једној кући

.
ЛНР. Кијевска хунта довукла је велику количину војне технике у село Соколники у Славјаносербском региону.Према саопштењу локалног становништва сваки дан се чују шум војних возила.Међутим за сад напада на позиције ЛНР није било.

 

 

 

 

12:01

 

09.56.Пуцњава у правцу Широке Балке (Горловка).

11.оо.Становништво Красногорловке чује пуцњаву из пиштоља
Синоћ у 22.36 епицентар сукоба : поље између Старомихајловке, Красногоровке, Невељског.Чули су се пиштољи, повремено експлозије а радила је и тешка артиљерија.
23.58 Маринка. Скоро целу ноћ без престанка чује се стрељачка и тешка артиљерија.
Саопштење од народне милиције.
Доњецки аеродром је под интензивном ватром.Непријатељ такође напада из минобацача Кијевски и Петровски рејон Доњецка.
ЛНР
Око 23.00 (15.01.2016) опао је интензитет напада из митраљеза и минобацача у правцу Славјаносербска. Укронацисти из села Трехизбенки заполели су провокациони напад на снаге ЛНР.Припадници снага ЛНР били су принуђени да узврате на ватру након чега је интензитет напада почео да јењава.
Становништво Коминтернова, села на линији разграничења на југу Донбаса остало је без гаса као последица гранатирања од стране украјинских снага.Представници мисије ОЕБС тражили су да присуствују поправци гасовода.