Информације од локалног становништва и народне милиције специјално за ЊУЗ ФРОНТ (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског).

днр лнр

22:20 20.21.Интензивно се напада Коминтерново 20.35. Доњецк.Поново се из правца Маринке нападају снаге ДНР у области Трудовскога.

 

21.33. У Старомихајловци гранатирање и напад из стрељачког наоружања 22.15. У месту Широкаја Балка у околини Пескија чује се наизменично стрељачко и минобацачко наоружање.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР територија ове републике нападнута је укупно 19 пута.Највише су нападани Зајцево,Широка Балка,место Трудовское у околини Доњецка, као и Коминтерново, село на линији разграничења у близини Мариупоља.Од последица напада уништена је у потпуности једна кућа у Коминтернову. ДНР и даље наставља се евиденцијом концентрације украјинских снага и технике на окупираној територији Донбаса.Тако је данас евидентирано довлачење 7 нових «градова» у непосредној близини Артјомовска.

 

17:12 Дејство ВСУ у „сивој зони“ указује на намеру Украјине да нападне ДНР у унутрашњости републике.Представник министарства одбране ДНР Едуард Басурин саопштио је да најновији напади на републику укључујући и овај у Коминтернову указују на неспремност Кијева да конфликт решава мирним путем.

 

13:40 12.00 Чује се пуцњава на доњецком аеродрому. Према изворима ДНР за протекла 24 сата територија републике нападнута је 5 пута.Иако у селу Коминтерново нема припадника ДНР непријатељ редовно напада то село.Тако се под ватром нашла и екипа мисије ОЕБС.

 

Према саопштењима народне милиције ЛНР , територија ове републике нападнута је укупно 3 пута.Такође, наводи се у саопштењу на седам километара од Станице Луганске евидентирано је ново концентрисање украјинске војске од 100 припадника и додатном техником.

 

12:17 Ноћас су укри поново напали село Коминтерново на југу ДНР.Село су напали минобацачима и противтенковским ракетама.Током напада погођено је 10 кућа од којих је једна потпуно уништена.Три су погођене у задња три сата. Јутрос су напали и подручје аеродрома. 00.25. Доњецк. Из правца Маринке напада се подручје Трудовскога. 04.00.Маринка.Локално становништво саопштава да пуцњава читаву ноћ није престајала.

 

11.15. Доњецк, Абакумова.Укронацисти отварају ватру по припадницима народне милиције.У Путиловци се такође чују пуцњи.

Тагови: ;