У Борнхајму, граду на западу Немачке, избеглицама мушког пола је забрањен долазак на базен пошто су се жене које се ту купају и женски чланови особља жалиле да их узнемиравају.

 

Capturebazennemačka

Шеф градског оделјења за социјалну заштиту Маркус Шнапка је изјавио да су се посетиоци базена жалили да их мушкарци, који живе у оближњем центру за азиланте, сексуално узнемиравали.

 

Шнапка је рекао да притужбе нису биле на кривичном нивоу и да се због тога управа базена сложила да се забрана укине када социјални радници потврде да су мушкарци „схватили поруку“.

 

Борнхајм се налази на неколико километара јужно од Келна, где је у новогодишњој ноћи пријавлјено на стотине случајева плјачке и сексуалних напада за шта су, према наводима полиције, већином одговорни странци. Према најновијим анкетама, све је више Немаца забринуто за могућност земље да интегрише огроман број азиланата који су дошли прошле године.

 

Како је пренела агенција АП, 66 одсто од 1 203 испитаника сматра да Немачка не може да се избори са приливом миграната, што је за 20 одсто више у односу на децембар.

 

Број оних који мисле да то држава може опао је са 51 на 37 одсто.

 

Испитивање је обавлјено у периоду од 12. до 14. јануара за телевизију ЗДФ.

 

Чак 70 одсто Немаца мисли да ће криминал да буде у порасту, што је за осам више у односу на анкету из октобра. Анкета показује и да је подршка немачкој владајућој коалицији канцеларке Ангеле Меркел опала за два одсто после дешавања у Келну.

(Танјуг)

Тагови: ;