Европи су потребна додатна средства за јачање спољних граница.

 

germ700

 

Немачки министар Финансија Волфганг Шоибле рекао је данас да је неопходно прикупити нове порезе како би се прикупила средства за борбу против избегличке кризе, саопштава Дојче Веле.Он је рекао да би требало увести додатни порез на бензин како решење не би било угрожено због недостатка финансијских средстава.

 

„Потребно нам је повратити контролу над спољним границама Европске уније.Неопходан је договор на нивоу ЕУ јер је проблем хитан“- рекао је Шоибле.

 

Он је изразио спремност да се уведе овај порез чак и ако већина у ЕУ буде против тога.Према мишљењу немачког министра финансија земље које су за ове мере могле би да се уједине у коалицију.

 

Такође Шоибле је позвао на законски оквир за укључивање војске у ванредним ситуацијама у Немачкој.Према његовим речима у већини земаља ЕУ постоји оваква могућност док се Немачка ослања само на полицију која не може довољно да одреагује.

 

Да европа није спремна на нови прилив избеглица рекла је недавно и америчка канцеларка Ангела Меркел.Међутим она је била против затварања граница за разлику од представника неких европских земаља рекавши да слобода кретања одређује и судбину еврозоне.

 

 

Тагови: ;