Министарство одбране РФ демантовало је још једну „вест“ западних медија о наводном ракетном нападу руске авијације на зграду школе у покрајини Алепо.

 

Сирија: погођен турски конвој — Ексклузивни снимци

 

Представници војног ресора рекли су да се показало да такве бојеве главе као што је она која је погодила школу у покрајини Алепо у Сирији користе искључиво снаге проамеричке коалиције. Министарство одбране планира, иначе, да објави све податке о криминалним грешкама алијансе, како би се оповргле гласине и јавности саопштила истина.

 

„Подсећамо да су се прве лажне информације о наводним жртвама руског бомбардовања на друштвеним мрежама и појединим западним медијима појавиле још пре почетка наше операције у Сиријској Арапској Републици“, рекао је начелник Управе прес-службе и информисања Министарства одбране Руске Федерације Игор Конашенков.

 

Раније је Министарство одбране резимирало резултате војне операције у Сирији.  Авиони Војно-космичких снага РФ имали су преко 5500 налета, а положаји терориста гађани су хиљадама пројектила и са око сто крстарећих ракета. Захваљујући дејствима ВКС Русије сиријске владине трупе кренуле су у офанзиву, пренео је портал телевизије Звезда.

 

Звезда / Руска реч

Тагови: ; ;