Доњецк 17 јануар-ДНА.Украјински диверзанти данас су отворили ватру на припаднике специјалне мониторинг мисије ОЕБС у околини Маринке западно од Доњецка, саопштавају за ДНА представници министарства одбране ДНР.

 

оебс маринка

 

» Данас су украјински диверзанти отворили ватру по посматрачима ОЕБС-а из стрељачког наоружања.Ватра је отворена током санације гасовода из Доњецка у Маринку, и ово је била добро испланирана акција њихове извиђачко диверзантске групе»-саопштио је саговорник.

 

У министарству одбране саопштавају да је украјинска страна инсистирала да се ова акција иѕводи у присуству ОЕБС-а.Место напада удаљено је од снага ДНР толико да је могућност да се нападне стрељачким оружјем у потпуности искључена.

Подсетимо да је ДНР још половином децембра саопштио да украјинска страна припрема диверзантске групе које ће имати задатак да ометају рад мисије ОЕБС.И ово је већ трећи случај напада на њих.Два пута су нападнути у селу Коминтерново на линији разграничења на југу ДНР, а последњи пут 15 јануара 2016 године.