Обавештајна служба Министарства одбране Доњецке Народне Републике открила је код Мариупоља присуство два батаљона терориста из других земаља, између осталог и из арапских земаља, који су спремни да на команду продру у рејон Широкина ради провокација, саопштио је новинарима заменик начелника штаба добровољачких снага ДНР Едуард Басурин.

 

басурин

 

„У овом тренутку код Мариупоља се налазе до два батаљона терориста из Пољске, Грузије и арапских земаља, који су спремни да на први команду уђу у рејон Широкина и изврше провокације”, истакао је Басурин.

 

Он је додао да обавештајна служба ДНР наставља да бележи премештање наоружања и војске украјинских оружаних снага „с циљем припреме за офанзивна дејства у правцу Мариупоља”.

 

„У насељу Заморожно је примећено искрцавање два понтонска моста који су намењени за пребацивање војне технике и војске преко воде. Код Павлопоља, у тампон зони, примећен је долазак вода војске Оружаних снага Украјине са задатком спровођења чишћења међу локалним становништвом”, изјавио је Басурин.

 

РИА Новости / Руска реч

Тагови: ; ; ;