Председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ оценио је данас да је најава расписивања ванредних парламентарних избора „једина исправна и једина могућа у овако тешкој ситуацији“.

 

Vojislav-Seselj-srs

 

„СРС је спремна за те изборе и ми сматрамо да ће они бити својеврсни референдум. Да ће се народ опредељивати између поборника ЕУ, а то су Александар Вучић и напредњачка странка и СРС, која је категорички против уласка у ЕУ и за интеграције са Русијом“, рекао је Шешељ.

 

Шешељ је додао да ће ти избори бити одлучивање измедју „прозападне и происточне опције“. Он је рекао да ће радикали на изборе изаћи самостално, јер сматрају да цензус има смисла и да не треба правити математичке комбинације да би се он избегао.

 

„То је и питање части… Према свим истраживањима ми одавно имамо више од 20 одсто гласова, а остављамо народу да одлучи“, рекао је Шешељ на питање колики проценат гласова на изборима очекује.

 

Премијер Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је раније данас, на седници Главног одбора странке, да је одлучио да се иде на ванредне парламентарне изборе.

 

Моја одлука је да идемо на изборе, поручио је Александар Вучић на седници ГО СНС-а.

 

Бета / РТС

Тагови: ; ; ;