Премијер Србије Александар Вучић донео је одлуку о расписивању парламентарних избора приликом седнице главног одбора Српске Напредне Странке (СНС).

 

aleksandar-vucui

 

Београд 17 јануар-ТАСС.Водеће политичке партије у Србији подржале су одлуку премијера Александра Вучића да се током ове године одрже парламентарни избори у земљи.Премијер је одлуку о изборима саопштио на седници главног одбора СНС.

 

Социјалистичка Партија Србије (СПС) је спремна за ванредне изборе, рекао је њен прес сектретар Ђорђе Милићевић.Према његовим речима одлука премијера је «храбра и на време прихватљива».Он је даље додао да је СПС на челу са потпредседником владе и министром иностраних послова Ивицом Дачићем спремна за ванредне изборе и убеђен је да је дошло време да леви центар постане снага која ће «омогућити Србији да постане мирна земља чврсто усидрена у европске луке»

 

Лидер Демократске Странке (ДС)  Бојан Пајтић поздравља ову одлуку и сматра да је она добра за све грађане Србије.

 

Председник Демократске Странке Србије Санда Рашковић Ивић рекла је да је ова одлука премијера прилика за промене у Србији.Према њеним речима ДСС и покрет ДВЕРИ ће наступати у коалицији и борити се да Србија одустане од пута ка ЕУ и да се окрене интеграцијама ка Русији.

 

Лидер Српске Радикалне Стране др Војислав Шешељ рекао је да је одлука о ванредним парламентарним изборима «једина могућа и исправна у овако тешкој ситуацији», и да ће они бити нека врста референдума између «приступања ЕУ за коју се залаже Вучић и интеграције са Русијом за коју се залажу радикали». Он је рекао да ће СРС наступити на изборима самостално без коалиције са било ким.

 

ТАСС

Тагови: