Информације од локалног становништва и народне милиције специјално за ЊУЗ ФРОНТ (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

 

15:50

 

Министарство одбране ДНР саопштило је да се украјинска страна и даље не држи споразума из Минска.Према саопштењу Украјинска страна је за протекла 24 часа 20 пута напала територију ДНР.Нападали су Жабичево,Спартак,подручје доњецког аеродрома а поново су нападали и село Коминтерново из правца окупираног места Грунтово.

Осим тога ДНР и даље фиксира конентрацију украјинске војске и војне технике у околини Мариупоља са циљем напада на ДНР.Према евиденцији укронацисти довлаче тенкове у места Заможное које се налази на 2,5км од линије разграничења и Павлопољ који се налази на самој линији.

 

Представник министарства одбране ДНР Едуард Басурин данас је говорио и о јучерашњем инциденту кад је приликом поправке гасовода, украјинска извиђачко-диверзиона група отворила ватру на припаднике мисије ОЕБС у околини Маринке.Они су отворили ватру на последњи део аутомобила и том приликом је разбијено једно стакло.

14:41

 

Представник министарства одбране ДНР Едуард Басурин саопштио је да су обавештајне службе ДНР сазнале за нову концентрацију украјинске технике у околини Мариупоља са циљем напада на ДНР.Он је такође саопштио да је у Мариупољ у састав 36 морнаричке дивизије пристигао и један број плаћеника из Пољске око 150 људи.

«У околини Мариупоља налазе се два батаљона са плаћеницима из Пољске, а такође имамо информације да се у близини Широкина налазе и плаћеници из Грузије и Арапских земаља»-рекао је он.

 

11:41

 

Локалне власти ДНР ноћас нису евидентирале нападне на насеља која се налазе на линији фронта.О овоме су саопштили представници локалних власти.

Државно предузеће «Донбасгас» успело је данас да достави гас у село Коминтерново које се налази на линији разграничења на југу ДНР.Становништво Коминтернова је јуче остало без гаса пошто је, након украјинског гранатирања села оштећен гасовод.