Претњу националној безбедности Украјине представљају скоро сви.Од филма «Иронија судбине» до новинара.Тачно тако су и новинари који раде у Луганску и Доњецку проглашени «саучесницима тероризма» и стављени су на црну листу непожељних.

 

сбу

 

Такође, главни уредник Луганскинформцентра Сергеј Мишковој за њих је криминалац и саучесник терориста.Он се такође нашао на црној листи непожељних, наводи се у публикацији објављеној на сајту «Миротворац».

Новинар ЊУЗ ФРОНТ-а Ана Долгарева такође се нашла на овом списку.Међутим за њу се наводи да је учествовала у борбама против СБУ.Она сама то потврђује али како каже «учествовала је са смртоносном видео камером у рукама».Али можда украјински СБУ сматра као и поједини дивљаци са Новог Зеланда да камера краде душу.Опис њених активности за њих изгледа застрашујуће.»Песник,комуниста, пише стихове».Тако изгледају њене публикације.

 

Тако сајт «Миротворац» представља обичне луганске новинаре.Људи који раде свој посао,који са камером у рукама говоре о рату и миру и приказују живот ЛНР какав и јесте.

 

Али за Украјину је то претња националној безбедности.Они се боје да би поређењем живота например у Харкову и Луганску многи могли тражити да се преселе у Луганск.Тако је обична новинарска истина најстрашније оружје за кијевску власт, и новинари који су се нашли на њиховој црној листи требали би да се поносе због тога.

 

Александра Лисицкаја