Немачко издање «Билд» изјавило је да УН и Међународни комитет Црвеног крста иду на руку пропаганди владе Сирије, а жене и децу који гладују у Сирији а које је канал РТ интервјуисао на периферији града Мадаја, новинари Билда назвали су «глумцима режима Башара Асада». РТ дописник Мурад Гаџијев прокоментарисао је оптужбе.

 

Capturert

Када је свет видео снимке из опкољеног града Мадаја, огорчењу није било краја. Људи су захтевали да се хитно предузму акције. Сиријском граду је послат конвој са храном који је био је у пратњи сниматеља ТВ канала РТ.

 

Трентно се новинари РТ-а налазе у Мадаји. Конвој је поздравило стотине људи. Борци «Исламске државе» ослобађају полако жене, децу и по неког мушкарца — углавном старије и болесне. Њих треба послати на територију под контролом владе.

 

«Влада шаље хуманитарну помоћ, али ми је нисмо добили. Њу су распродали бандити. Килограм пиринча коштао је 250 долара. Драго ми је да смо успели да побегнемо од терориста»- рекла је мештанка за телевизијски канал РТ.

 

Међутим, споразум није постигнут, и људи су морали да узму своје ствари и да се врате. Али њихове речи нису баш сви пријатељски примили. Билд је чак изјавио да је, према речима доктора из Мадаје, извештавање РТ-а само фарса.

 

Таблоид је оптужио људе који су гладовали месецима, да се претварју. И све то јер им се нису свиделе њихове речи.

 

Важно је напоменути да главни експерт Билда за Сирију никада није био у Сирији, али води на Твитру блог, који се, у ствари, своди на пропаганду за подршку побуњеницима. Он сматра да су исламисти најбоља опцију за земљу. Не заборавите да је Билд таблоид и да зарађује од сензација и лаке порнографије. Што се тиче извештавања заснованом на чињеницама — у овом случају, примећујемо, издање није успешно.

 

 

(РТ)

Тагови: ; ; ;