У свом новом промотивном, још необјављеном филму, кандидат за председника САД Доналд Трамп критикује Обамину спољну и унутрашњу политику. Посебан део Трамповог промотивног филма говори о Балкану и Црној Гори.  

Столтенберг позива нове земље из источне Европе у чланство о трошку САД. Те земље нису ни политички, ни економски довољно јаке, војни потенцијали НАТО-а њиховим увлачењем се не повећавају, а трошкови њиховог учлањења повећаће расходе америчких грађана – сматра Трамп.

 

Узмимо пример Балкана, Србије и рецимо Црне Горе. Зашто Америка хоће да инсталира војне базе у овој малој туристичкој земљи, када већ озбиљни војни потенцијали постоје у Грчкој, Италији, Мађарској, чак и на Косову? Зашто је Обама почео „пријатељство“ са тако маргиналном политичком фигуром као што је Ђукановић? То је личности која је дубоко укључена у активности попут шверца, али и у међународну мафијашку организацију, која стоји иза трговине наркотицима и оружјем, и који је своју малу земљу по томе учинио препознатљивом. Шта је Обама добио од овог пријатељства? Вероватно само мржњу народа Црне Горе према САД. Зар је мало туге и несреће остало иза Клинтона и Буша?

  ИН4С / Србин.инфо      

Тагови: ; ; ; ; ;