Бивши председник Грузије, а сада — шеф Одеске области Украјине, Михаил Сакашвили је опет направио глупост.

 

hqdefault

 

Овај пут, он је објавио на својој фејсбук страници видео забележен током његове посете Маријупољу на ком се види оперативна карта позиција контролних пунктова украјинске војске у Донбасу, лица војника и команданата, и много других занимљивих материјала украјинске армије.

 

Сакашвили је неколико дана раније дошао да прегледа положај украјинског батаљона «Шторм» (Олуја) и одмах кренуо да снима све што се тамо дешава. Након тога, он је успешно закачио тај видео на својој страници при чему није чак ни ограничио приступ. Видео је свима доступан.

 

„Допутовао сам у Маријупољ да посетим момке из одешког батаљона ’Шторм‘ који се тамо налазе на служби. Након одређеног колебања, одлучио сам ипак да објавим видео, јер се тај безобразлук (ратно стање) наставља већ више од годину дана и службе надлежне за то су имале довољно времена да поправе ситуацију“, написао је он.

 

Након овог «пикантног» видеа, команданту батаљона је наређено да се повуче.

 

«То није фер јер гувернер није учинио ништа за батаљон … снимити све барикаде које ми штитимо, лица наших војника и да их изложи јавности — то је просто професионализам вишег степена. Након тога су нашиm момцима претили на интернету», — цитирају једног од бораца РИА Новости.

 

Михаил Сакашвили је већ познат широм света по свом неадекватном понашању.

 

На пример, недавно се посвађао са министром унутрашњих послова Украјине Арсеном Аваковим, називајући га «корумпираним министром» због чега га је овај полио водом.

 

Такође, током вежбе украјинске полиције, Сакашвили је играо улогу рањеника, али када су покушали да га сместе у полицијски аутомобил, било је проблема због његовог вишка килограма. Када су на крају ипак успели да га угурају у аутомобил, он је својом тежином притиснуо неколико полицајаца који су се налазили у колима.

 

Правда.Ру обавестила је да је Михаил Сакашвили заборавио руски језик, па је због тога награђен Орденом «Херој мајки».
Овде можете погледати видео запис још једног у низу његових поступака који су се нашли у жижи јавности.

 

 

 

Тагови: ;