Информације од локалног становништва и народне милиције специјално за ЊУЗ ФРОНТ.(Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског).

 

днр лнр

 

21:27

Саопштење од становника Северодоњецка:

 

Већ трећи дан се чује артиљерија.Она је најчешће долазила из правца аеродрома који се налази на 5км од града где су Украјинци поставили полигон.Али данас је интензитет такав да је тешко одредити да ли је у питању тешка артиљерија или се налази сасвим близу града.Према његовим речима овакво стање није било ни у лето 2014 године.

.

 

 

 

17:13

16.25. Доњецк. Старомихајловка : стрељачка борба уз подршку тенкова
17.01. У свим деловима Джержинска и Горловке чују се експлозије из правца Широке Балке.

16:03

15.25.Доњецк-чују се експлозије из правца аеродрома
15.31.Докучаевск-неколико експлозија за последњих сат времена.
15.45.Старомихајловка- чују се пуцњеви.
Према саопштењу министарства одбране ДНР украјинска страна је за протекла 24 сата 9 пута нарушила примирје.Напали су подручја Горловке, Широке Балке, Озеряновког, Спартака….

Из окупираних насеља на линији фронта напали су Саханку и Коминтерново.Приликом напада на Коминтерново један цивил је рањен.

Важан догађај из прошле недеље је појава радикалних терориста «Исламске државе» који су преко Турске дошли у Украјину како би се борили на страни владиних снага.Они се налазе у 36 морнаричкој бригади под командом генерал-потпуковника Сиротенка која је концентрисана на Мариупољско-Новоазовском правцу.

13:25

Према саопштењу народне милиције ЛНР противник је почео да шпијунира територију републике користећи беспилотне летелице.Две такве летелице евидентиране су у околини Счастја.Такође у  Переделскоје  дошло је око 30 снајпериста са циљем провокација и кршења споразума из Минска.

 

 

11:46

Како саопштава борац народне милиције подручје Беле Каменке напада се са позиција украјинске стране. Противници користе митраљезе и тенкове.Према његовим речима противничка страна напада из правца Старогнатовке.Губитака на страни ДНР за сад нема.

У Красногорловци целу ноћ пуцњава.
Становништво Маринке саопштава о две експлозије једна у 9 а друга у 10.20 јутрос.

Јуче око 17.00 часова украјинска војска је поново напала Кијевски рејон Доњецка.Приликом напада оштећен је гасовод.Жртава нема.

Јуче током дана украјинска страна опет је напала село Коминтерново на југу Донбаса.Том приликом један цивил је рањен и он је превежен у болницу.Тренутно је његово здравствено стање стабилно.Такође јуче је обновљен гасовод а нових разарања за сад нема.
19.40. Саопштење од припадника народне милиције.

На аеродрому је у току борба са стрељачким наоружањем уз помоћ тешке артиљерије.У Спартаку се води тенковска борба.
21.35. Горловка. Северозападно од града укронацисти нападају из правца Джержинска позиције ДНР које се налазе у близини саме Горловке.  Мајорск: укронацисти из тенкова нападају позиције народне милиције Жованка-Зајцево: непријатељски тенк напада позиције ДНР.
21.57. Саопштење од милиције :

Аеродром, у току је стрељачки напад уз помоћ тешке артиљерије.Спартак, напад из минобацача, а повремено се напада и Красногорловка.