Прекоокеански «радници» су подрили темеље добробити целог западног света, изјавио је председник Руске Думе Сергеј Наришкин.

 

госдума

 

Москва 19 јануар-РИА НОВОСТИ: Спољни економски и медијски притисци на Русију довели су до неслоге у самој Европској Унији, рекао је председник државне Думе РФ Сергеј Наришкин.

 

Односи између Русије и Запада погоршали су се због ситуације у Украјини.САД и земље западне европе прешли су са санкција против појединаца, и појединих компанија на санкције против целокупне руске привреде.Као одговор Русија је увела забрану увоза прехрамбених производа из појединих земаља које су јој увеле санкције:САД земље ЕУ, Аустралија,Норвешка,Канада.

 

«Ми видимо да се спољни притисци на Русију,како економски тако и пропагандни настављају.Али покушавајући да нас ослабе,они подривају темеље просперитета у западном свету, то показују и њихове сопствене анализе.На пример, односи између ЕУ и САД су све слабији, а Велика Британија планира референдум о свом изласку из ЕУ.Такође актуелан је и повратак националних парламената у земљама ЕУ један број овлашћења која је раније имао Европски парламент сад је пребачен на разне структуре»- рекао је Наришкин отварајући пролећно заседање државне Думе.

 

Такође глобалне кризе се само умножавају а судбина света већ зависи од координисаних напора низа држава у борби против међународног тероризма, рекао је председник Руске думе.

 

«Ми и даље апелујемо на земље цивилизованог света како би се обезбедио мир и безбедност у земљама Блиског Истока и Северне Африке»-нагласио је он.

 

РИА НОВОСТИ

 

Тагови: ;