Минск. ЗНД појачава напоре у борби против терористичких претњи, најавио је у уторак председник Извршног одбора ЗНД Сергеј Лебедев.

 

CaptureSNG

 

«На првом месту је питање заједничких напора у борби против терористичких претњи. Претња међународног тероризма, нажалост, и даље постоји,» — рекао је он.

 

 

Како је Лебедев рекао, свакодневно се «на Блиском истоку и у Европи дешавају терористички акти у којима гине велики број људи».

 

«Сигуран сам, а то потврђују и изјаве представника земаља чланица ЗНД, да ће бити појачане заједничле мере у борби против терористичких претњи» — додао је он.

 

Лебедев је рекао да је у оквиру ЗНД у текућој години планиран низ састанака шефова специјалних служби земаља ЗНД, шефова безбедносних агенција. Већ у среду Извршни Комитет експерата почиње усклађивање пројеката Програма Савеза у борби против тероризма и других насилних манифестација екстремизма за 2017-2019. г. Председник Извршног одбора ЗНД је истакао да је потреба за усвајањем овог програма жеља земаља Савеза да адекватно реагују на промене у оперативној ситуацији у борби против тероризма.

Тагови: ; ;