Раније је на месту где је требало подићи пријемни центар за избеглице пронађено неколико свињских трупова и транспаренти с натписом «народ против избеглица» и «500 — то је превише».

Captureseverni

 

Била је потребна интервенција специјалних јединица Холандије у граду Хесх у провинцији Северни Брабант да би растерала демонстранте који су протестовали против изградње центра за прихват азиланата, саопштио је у понедељак телевизијски каналу Ен-О-Ес.
Масовни протест је почео истовремено са састанком Градског већа. У почетку су демонстрације биле мирне али након неког времена је ситуација ескалирала, демонстранти су почели да гласно узвикују пароле против изградње центра, уследио је ватромет и гађање зграде Градског већа јајима. Када су полицајци схватили да не могу смирити неколико хиљада људи у помоћ су позвали специјалне јединице. Специјалене јединица полиције евакуисале су чланове Градског већа који су наставили свој састанак на другом месту.
Након тога окупљено грађани су сами почели да постепено одлазе са места скупа. О хапшењима за сада није ништа јавиљено.
Општина Хесха жели да изгради прихватни центар за 500 људи. Мештани верују да је ово превише за град са популацијом од 12 хиљада.

 

 

ТАСС

Тагови: ; ; ;