Београдски мушки хор одушевио је љубитеље духовне музике у Русији који су напунили престижну дворану у Дому музике на обали реке Москве. Уметнички руководилац фестивала, светски познати виолинист и диригент Владимир Спиваков, каже да је знао да Београдски мушки хор пева на врхунском нивоу и да ће публика уживати у наступу предивних српских певача. Наступ пред публиком која, будући из «земље хорова», има истанчан осећај за тон, чини да успех Београдског мушког хора који је представљао Србију тим пре буде већи. Ово је још једна потврда да спада међу врхунске извођаче композиција чувених српских, али и руских композитора.

 

београдски хор москва

Да домаћини нису штедели похвале доказ је и то да су у најави наступа српског хора написали да ће посетиоци фестивала имати јединствену могућност да се успознају са светски познатим певачким традицијама.

Наш хор под руководством ђакона Владимира Руменића у Москви је наступио први пут, али је већ имао успешну промоцију у Санкт Петербургу (у јулу 2013) на фестивалу «Академија православне музике».

На московском гостовању Београдски мушки хор је певао дела и аранжмане Стевана Мокрањца, Тихомира Остојића, Ненада Барачког, Марка Тајчевића, митрополитита волоколамског Илариона, као и других аутора.

Осим на фестивалу, наш хор је певао и на богослужењу у древној Цркви Петра и Павла.