Што се тиче медија, добро је познато коме припадају главна српска штампана издања и мислим да нема потребе то понављати. Русија је пропустила тренутак када су српске радио-станице, новине и часописи могли да се купе „за мале паре“. Са друге стране, нећу открити неку велику тајну ако кажем да у Србији постоји одређени лоби који се свим силама труди да не дозволи Русији куповину српских медија. Не желим да помињем конкретна имена и да уперим прст у било кога, рећи ћу само да траг води на Запад.

 

slobodni_meidji98

 

То је потпуно разумљиво, будући да ионако 70% српског друштва у овом тренутку подржава Путина и Русију и то у условима када у Србији не постоје медији који припадају Русији. А шта ће бити ако се они појаве? Путинових присталица је и сада доста, а у том случају ће их бити неупоредиво више.

 

Руски бизнисмен Константин Малофејев је ове јесени купио телевизију „Арт ТВ”. Он је био спреман да купи и „Студио Б“, па чак и „Танјуг“, али не сам, наравно. За ту куповину био би формиран неки пул руских бизнисмена. Међутим, када је представник Константина Малофејева рекао српским саговорницима да су Руси спремни да купе „Танјуг“, они су му одговорили: „Немој да си наиван, ’Танјуг’ ће пре да упропасте него да дозволе Русима да га купе.

 

На крају је купљен само поменути ТВ канал, који, благо речено, није претерано популаран. Али може се и од „Арт ТВ” направити нешто што вреди. Он може бити претворен у добар информациони канал уколико Малофејеву нико не буде забијао клипове у точкове. Свакако постоје квалификовани кадрови који би могли да направе некакав пандан телевизији Russia Today, али на српском језику.

 

Ката

Тагови: ; ; ;