Председник Србије Томислав Николић добитник је овогодишњег признања Међународног фонда јединства православних народа и награда би требало да му буде уручена 9. марта у Москви, а том приликом предвиђен је и сусрет са председником Русије Владимиром Путином, саопштено је данас.

 

rusija

 

Председник Међународног фонда јединства православних народа Валериј Алексејев рекао је новинарима у Београду да ће Николића сутра званично обавестити о признању и уручити му позив за долазак у Москву.

 

Поред Николића, овогодишњи добитници признања Међународног фонда јединства православних народа су и бугарски патријарх Неофит и председник руске Думе Сергеј Наришкин.

 

«Признања се уручују уз благослов московског патријарха Кирила», казао је Алексејев и истакао да ће због сусрета са Путином Николићев долазак у Мосву поред друштвеног имати шири политички значај.

 

Он је подсетио да су ранији добитници годишњег признања фонда управо руски председник Путин, као и белоруски председник Александар Лукашенко. Један од лауреата је и тенисер Новак Ђоковић.

 

Признање се састоји од плакете и новчаног износа.

 

 

(РТС)

Тагови: ; ;