Хиљадама украјинских избеглица у Немачкој прети се депортацијом.Немачка одбија да им изда азил.Осим тога у писму немачких власти захтева се од њих да одмах напусте земљу.

украјинске избеглице немачка

 

Тек сваки двадесети Украјинац који је избегао у Немачку добија неопходна документа.То је свега 5% од укупног броја украјинских избеглица у Немачкој.Већина њих каже да су избегли како не би учествовали у војним операцијама.Многи од њих већ имају посао у Немачкој али им у разговору са немачким властима ни то не помаже.Од почетка сукоба у Украјини у Немачку је избегло 7000 становника те земље- саопштава Регнум.

 

Како је писао Дни Ру политика отворених граница немачке канцеларке Ангеле Меркел наилази на жестоку критику немачке владе.Министар полиције Александар Добриндт рекао је да Немачка више није у могућности да прима избеглице.Он је такође рекао да мигрантска криза представља огроман проблем за Немачку и њене савезнике из ЕУ а решење види у затварању граница.

 

Подсећамо да је током 2015 године у Европу пристигло преко 12 милиона миграната.

 

Недавно је председник и оснивач Светског економског форума Клаус Шваб предвидео повећање броја миграната због пада цена нафте.Према његовим речима није мали број земаља у Африци чији буџет и стандард становништва зависи од цене нафте. која ће падати.Због тога, уверен је Шваб народ ће почети да бежи северније у просперитетне земље.

Тагови: ;