ЕУ треба да покрене дијалог са Русијом, упркос америчкој «политици инаћења», која јача исламизам у свијету — оцењује италијански лист «Ђорнале».

РУСИЈА ЕУ

 

Земље ЕУ треба да воде самосталну политику у односима с Русијом, јер вањска политика САД, која је усмерена на сукоб са Русијом и борбу са режимима на Блиском истоку, не доноси позитивне резултате.

 

 

 

Аналитичар Франческо Алберони напомиње да су Европљани подржали Американце, чак и када су после распада СССР-а САД наставиле хладни рат против Русије, претећи јој путем НАТО-а.
Унија је подржала Вашингтон и када је увео санкције Русији и Криму, одвајајући Москву од Европе, чији је она дио одувек, како у политичком, тако и у културном смислу.

 

Американци нису приметили страшну пријетњу која долази од исламизма и зато су се наставили борити против онога ко је могао бити њихов природан савезник — против Русије, оцењује Алберони.Такође, Американци су водили борбу против световних режима Садама Хусеина, Муамера Гадафија, и сада, Башара ал Асада, али су на власт послије тога углавном долазили исламисти.

 

«Шта у таквој ситуацији можемо учинити ми, Европљани, обични грађани? Можемо покушати промијенити ту атмосферу неповјерења према Русији. Можемо све подсјетити да припадамо истој цивилизацији», закључује Алберони.

 

 

 

СРНА

 

Тагови: ; ;