Руски председник Владимир Путин је позвао Јевреје да емигрирају у Русију након што се Председник Европског јеврејског конгреса Вјачеслав Кантор пожалио да је статус Јевреја у многим европским земљама гори него што је био након Другог светског рата.

 

«Ви сте одувек били, остајете, а надам се и да ћете убудуће бити пријатељ јеврејског народа», рекао је Кантор у разговору са Путином и додао да је у Европи све више присутан антисемитизам због ког Јевреји полако напуштају стари континент.

 

vladimir-putin-foto-profimedia-

 

Поред тога, рекао је Кантор, Европски јеврејски конгрес подржава Русију у борби против терориста ДАЕШ јер „руска авијација не брани само интересе Русије, већ штити Европу“, а преноси Ослобођење.

 

Истовремено, Путин је рекао да је Европски јеврејски конгрес савезник Русије у борби против антисемитизма и захвалио се тој организацији због напора против глорификације нацизма.

 

«Ваша организација је једна од највећих невладиних структура која се заједно са Русијом бори против ксенофобије, антисемитизма и екстремистичких погледа на свет. Такође, ви сте наши савезници у очувању сећања на катастрофалне последице Другог светског рата, катастрофе која је изазвала највећу штету човечанству», рекао је Путин.

 

Ката

Тагови: ;