Спољна политика САД заснована је на преварама – оценио је светски познати амерички политиколог Пол Крејг Робертс.

Пол-Крејг-Робертс_2-1021x580

Притом је указао да су САД – тобоже ратујући против међународног тероризма – разориле Авганистан, Ирак, Сомалију и Либију. Одмах је додао: „Да председник Русије то није осујетио – САД су могле разорити и Иран и Сирију”.

Робертс сматра да стратешка алијанса Кине и Русије- која се полако формира – постаје „моћна алтернатива Вашингтону”. Алтернатива која ће бити „прејака за САД”.

„Русија и Кина ће спречити даље ударе Вашингтона на своју безбедност и националне интересе. Земље које су важне за Русију и Кину – биће под заштитом њихове алијансе. Зато ће у будућности све више земља тражити заштиту Русије и Кине”.

Робертс је уверен да ће САД у наредним годинама имати све веће унутрашње проблеме:

„Америка већ пада на економском фронту. У земљи више нема слободних финансијских тржишта јер све у основи контролишу Систем федералних резерви државни трезор. Статистика о броју незапослених веома је улепшана јер половина младих не може да почне самостални живот”.

Робертс посебно указује да Систем федералних резерви (централна банка САД) опслужује „уски круг банака”:

„Систем федералних резерви је успео после кризе из 2008. да створи само привид економског препорода. Штампао је билионе долара који нису „прошли” кроз националну економију већ кроз финансијске активе”

 

ПРИНЦИП

Тагови: