22.01.2016. године у 18 часова, у великој сали Центра за културу у Даниловграду, биће одржана анти- НАТО трибина у организацији Демократске народне партије Црне Горе (ДНП).

antinato

 

Како се наводи у саопштењу ДНП-а, на трибини ће се говорити о неопходности одржања статуса војне неутралности Црне Горе:

 

«Узимајући у обзир реалну слику о положају и интересима Црне Горе на геополитичкој мапи, Демократска народна партија сматра да је за Црну Гору најбоље одржање статуса војне неутралности коју би гарантовали и НАТО и Руска Федерација.

Фингирање резултата анкета које лажно приказују подршку јавности учлањењу и количина новца коју је Влада уложила у пропаганду и лобирање за чланство, јасан су показатељ намјере власти да се супротно већинској вољи грађана, Црна Гора на силу уведе у НАТО савез.

Сагласно овим чињеницама, анти-НАТО кампања која би објединила све субјекте који се залажу за војну неутралност неопходан је предуслов за остварење крајњег циља- спречавања уласка Црне Горе у НАТО алијансу.»

 

Директан видео пренос ове Трибине можете пратити сутра на нашем сајту. Дописник «Њуз Фронта» из Црне Горе обавештава да ће се сличне акције касније одржати и у другим градивима, а да је Даниловград изабран да буде први град где се оваква трибина одржава јер је у њему пала прва жртва НАТО агресије — двадесетједногодишни Саша Стајић, војник из Београда који је страдао на стражи у кругу даниловградске касарне „Милован Шарановић”.

 

 

Тагови: ; ; ;