Преговори о Сирији у Женеви могу бити одложени за један или два дана због «проблема логистике»- изјавио је државни секретар САД Џон Кери.

dzon keri

 

«Могуће је одлагање на дан или два, али то је због проблема логистике,»- рекао је Кери одговарајући на питање о одлагању међусиријских преговора у Женеви, преносe РИА НОВОСТИ.

 

Раније у четвртак, де Мисура je изјавио да 25. јануар није «коначан датум» преговора али Уједињене нације планирају да их проведу до краја јануара.

 

Претходно је де Мисура изјавио да постоји могућност да преговори између сиријских власти и опозиције, који су предвиђени за 25. јануар у Женеви, буду одложени.

 

У среду су у Цириху одржани разговори између Џона Керија и руског министра иностраних послова Сергеја Лаврова. Том приликом они су разговарали о регулисању кризе у Сирији и на југоистоку Украјине.

 

 

Раније је Лавров саопштио да ни Русија ни САД не намеравају да учествују директно у међусиријским преговорима али да ће бити ангажовани у подршци.

 

Као што се очекује међусиријски преговори требало би да почну 25 јануара у Женеви.До тад, специјални изасланик УН Стафан де Мисура мора да одржи консултације са свим странама у преговорима.

 

 

Тагови: ;