У Кишињеву се и данас одржавају протести против владе Павла Филипа.

 

Јуче су се испред зграде Парламента окупиле присталице опозиционих странака како би изразиле своје незадовољство стањем у тој земљи.
Упркос хладноћи, неколико десетина људи је протеклу ноћ провело у шаторима испред зграде парламента коју и даље обезбеђују наоружани полицајци. Ситуација у згради парламента, где су се у среду сукобили полиција и демонтранти се током протекле ноћи стабилизовала.
Данас је око хиљаду присталица десничарског покрета ДА («Достојанство и истина») кренуло према парламенту Молдавије. Присталице покрета су формирале колону и марширале од централног трга Кишињева до зграде парламента узвикујући пароле којима позивају на уједињење Молдавије са Румунијом.

 

 

На другој страни, на тргу испред парламента су се у то време налазиле већ окупљене хиљаде присталица левичарске опозиције Социјалистичке партије Молдавије и «Наше странке».

 

Протести су затим премештени на централни булевар у Кишињеву где је блокиран саобраћај.

 

Колона од неколико хиљада људи је затим кренула ка згради «Молдтелекома» где је одржан митинг. Према подацима полиције, већ на самом почетку протестног скупа било је око 7000 људи- присталице десничарског покрета «ДА» заједно са социјалистима и представницима «Наше странке».

 

 

Ирена

Тагови: ;