Новинар ИМЦ-а рањен је јуче од стране турске полиције за време догађаја у Џизри, подручје Ширнак где је полиција отворила ватру на десетине грађана.

Turok_g0p55xw-177x177

Приликом напада полиције рањено је 10 људи.

 

Новинар ИМЦ-а Рефик Текин такође је био рањен од стране полиције, метак га је погодио у ногу.Он је био одвежен у државну болницу у граду Мардин где је задржан на лечењу.

 

«Био сам међу тим људима који су покушали да покупе рањенике.Тад сам добио метак.Након што смо покупили мртве и рањене цивиле људи су почели да се крећу Нусаибиновом улицом где је из оклопних возила изненада отворена ватра на њих.Сви су покушавали да побегну и негде се сакрију.Покушао сам исто да учиним, и кад сам схватио да сам погођен пао сам на земљу.Неко време сам пузио по земљи и успео сам да се сакријем у једну од продавница где се већ налазило неколико рањених.Агресија је у то време још увек трајала»- рекао је новинар.

 

 

 

Текин је рекао да им је после неког времена пришао један од локалних функционера и потпредседник града Џизре Кадир Конур.

 

«Полицајци су тукли и мене и друге рањенике.Док смо пузили по земљи ударали су нас ногама све до кола хитне помоћи.Престали су да ме туку тек кад сам рекао да сам новинар,али остале рањенике су наставили да туку.Могуће је да су неки од њих и умрли од батина, не знам»- рекао је он.

 

Текин је оштро одреаговао на наводе једне од турских новинских агенција да је он један од 10 терориста који је пуцао и ранио припадника снага безбедности земље.

 

«У овој земљи се врло лако људи повезују са тероризмом.Тако лако да терористи постају и научници и интелектуалци који се боре за мир, и новинари који раде свој посао.Тужно је видети овакву изјаву медија.Свако се данас рангира као терориста»- рекао је Текин.

 

 

Тагови: